Semlornas dag

 

Hej mina kära!

Idag har varit en plugg dag för mig, jag pluggade hela förmiddagen och efter lunch när jag skulle börja om så började läroplattformen att krångla så det blev en kort men intensiv plugg dag. Det känns så skönt att skolan rullar på. Förresten hade jag min muntliga examination i filosofi igår, och jag själv tyckte att det gick så där. Men slutbetyget i kursen blev C och det är jag så nöjd över med tanke på hur mycket jag har slitit med filosofin, så det känns riktigt bra.

Annars har jag inte gjort så mycket. Går i köpa-bil-tankar och kollar Blocket och diverse bilhandlare dagligen. Är till och med så inne i bilköp att jag drömmer om olika bilar. Men idag är det ju semlans dag och då har mamma varit duktig och gjort gluten och mjölkfria semlor, då jag inte äter mjölk och lillasyster inte tål gluten. Att laga mat i våran familj är ibland en utmaning och alla fyra plattor är oftast upptagna då jag inte äter mjölk, lillasyster inte äter gluten och en pappa som har Crohnsmage. Så minst sagt är det lite bökigt. Men vad ska man göra? Ibland när jag lagar middagsmaten brukar jag tänka på att det ser ut som en fars, med kastruller och slevar i högsta hugg. Jag hoppas ni i alla fall ni har fått en bra start på veckan för det har jag! Massa kramar till er där ute framför datorer, telefoner och surfplattor.

Linnea Karlsen ♥

Min vardag | | Kommentera |

Spegelbilden

Ellen stod framför spegeln i sin nya lägenhet, hon granskade sig själv från topp till tå. Hon luftade sig närmare spegeln och kunde svagt skönja ärret. Hon rynkade på näsan och petade med fingertoppen på ärret. Att ett ärr kunde betyda så mycket. Hon mindes kvällen hon fick det, två utslagna tänder och ett jack i pannan. Aldrig hade hon känt sig så levande som då. Men visst var det värt det. Blicken gled ned över näsan, bruten två gånger och den senaste gången hade det nästan kostat henne livet.

Hon hade aldrig varit storväxt men flera timmars svettande hade gjort att låren blev muskulösa och armarna ådriga. Hon spände överarmen i en typisk pose och fnissade till sin spegelbild. Vad visade egentligen spegeln? Skulle hon vara kritiskt vilket var svårt, visade bilden en mörkhårig kort tjej med en muskulöskropp. Hon försökte se sig själv med pappas stolta ögon. En söt tjej med smilgropar. Hon skakade på huvudet och tog sig för pannan. Vad mer så hon i spegel? Mammas mandelformade ögon och mormors långa smala fingrar.

Ellen tyckte hon såg bra ut, även om fräknarna täckte stora delar av kroppen. Och som hon hade föraktat de så oskyldiga prickarna. Hon mindes hur barnen skrattat och pekat på henne, kallat henne för prickekorv. Hon torkade snabbt bort det blöta som vann ned för kinden, och kliade sig i ögat. Fan också, linsen åkte ur. Fotografiet som hängde på väggen visade en sjuåring, med fräknar och glasögon. Hon tittade snabbt bort och in i spegeln igen. Stod riktigt nära för att få tillbaka linsen. Jäklar vad mascaran sved i ögat. Hon blinkade till och linsen var åter på plats.

Hon tittade upp på hyllan ovanför helkroppsspegeln och där stod dem, hennes troféer. Trots oändligt många rodnader på huden, slag och sparkar kände hon sig tillfreds. Många ambulans åk och läkare som skakat på huvudet var hon stolt över sina guldmedaljer. Nu var det bara en sak hon kunde göra, vinna nästa match.

Linnea Karlsen ♥

Skrivande | | 2 kommentarer |

Fredagstårar och lördagsmys

Hej mina kära!

Hur är det med er? Med mig är det ganska bra. Jag har i fredags på börjat min PE behandling, en behandling jag kommer gå för att lära mig hantera minnena och tankarna kring våldtäkten. Första behandlingen var väldigt tung och jag grät under psykologsamtalet. Som en dela av er vet, gillar jag inte att känna mig ledsen, det är den svåraste känslan för mig att hantera. Men våldtäkts minnena är något jag kommer leva med hela livet ut. Men jag har bestämt mig för att bearbeta de minnena så jag kan gå vidare i livet och börja leva mitt liv utifrån mina villkor och inte låta våldtäkten styra mitt liv.

Sen vi hördes sits har jag varit till Sjulsmark en sväng, ätit currygryta med kyckling sett film och åkt på en skoter tur idag på morgonen. Det var så himla fint, vi stannade vid Lillbrännträsk, sträckte på oss och kollade på utsikten från eldplatsen. Det var helt fantastiskt, fåglarna kvittrade och det blåste lätt i träden. Ikväll har jag och familjen varit på Allstar i Boden och ätit middag. Det var riktigt gott, dock var servicen sådär, men kocken visste vad hen gjorde. Så nu sitter jag här mätt och belåten. Jag funderar på att gå och lägga mig snart då jag steg upp kvart över sju. Dagen har varit händelserik och jag vill gärna att morgondagen blir likadan. För övrigt är det bara tjugoen dagar tills jag blir tjugoett och jag känner att jag har lite ålders ångest, visst ser jag fram emot att bli gammal men det känns som att jag nyss blev arton och dörrarna till vuxen världen nyss slogs upp. Tiden gå så fort. Jag hoppas iallafall ni har haft en bra helg så här långt! Om inte, så kommer det fler helger med nya möjligheter. Ha det allra bäst!

Linnea Karlsen ♥

Min vardag, Psykiskohälsa | | Kommentera |
Upp