Kroppshets

 
Jag som jämt pratar om att vi måste bryta tabun kring psykisk ohälsa, jag vågar knappt se mig själv i spegeln när jag har underkläder. Jag är en av dom som i tystnad hatar sin kropp, och vill ändra på allt. Varför skäms vi då så mycket över våra kroppar när vi bara har en och samma genom hela livet? Vi borde älska våra kroppar lika mycket som vi älskar vår familj och våra vänner. Och varför heter det att vi unnar oss fika och mat? Det borde inte finnas skam kring ätandet oavsett hur man ser ut! Jag blir så arg och så ledsen när jag tänker på hur många som precis som jag hatar sin kropp, dess vek, dess platthet, dess rundning och hela dess form. Jag vet att det finns barn i min närhet som ser upp till mig och ser mig som starka Linnea som klarar vad som helst. Så det här är för mina kusiner, mitt syskon och mina vänner. Det här är MIN kropp, jag bestämmer över den, ingen har rätt till den eller att ta på den utan min tillåtelse. Och framförallt den är min att älska och tycka om.
 
Så det här är till alla ni där ute som också tycker illa om eran egen kropp. Jag älskar inte min kropp, men jag försöker varje dag!
 
Linnea Karlsen♥
Min vardag | | 3 kommentarer |

Julafton och ensamhet

Jag är lyckligt lottad och det märker jag extra mycket idag. En vän till mig firar jul i sjukhus lakan för att hon inte mår bra. Och då slår det mig som en blixt från klar himmel att det hade faktiskt kunnat vara jag som satt där i sjukhuslakan för att jag inte mår bra. Idag sänder jag ut en tanke till alla dom som inte har någon att fira jul med. Alla dom som just sitter i sjukhuskläder och gråter sig fördärvad. De barn vars förälder blir full och alla de barn som vill dela sig på mitten för att föräldrarna är skilda. Det är inte roligt när man tänker på det, hur tragisk en jul kan vara för någon annan. Till och med för någon jag känner. För alla känner vi någon som känner sig ensam på jul. Oavsett som man firar med andra eller sitter där själv i köket och äter köttbullar.

Jag skäms inte för att säga det men vissa jular har jag bara vilja dö för att jag har känt mig så ensam och övergiven, trots att jag har suttit där med ett gäng nya grejer. Så har jag behövt pressa tårarna tillbaka, för att man ska vara glad på julen. Men om jag inte är glad, trots den goda maten och alla fina klappar? Är det då något fel på mig eller är jag otacksam. Nej och åter nej. Det är alltid okej att känna, oavsett känsla. Om just du som läser det här blogginlägget känner igen dig i min text så vill jag säga dig att allt är okej. Jag tänker inte komma med något tröstande ord för jag själv vet i alla fall jag har oerhört svårt att ta emot vackra och tröstande ord när jag mår dåligt. Just då vill man bara ha en axel att gråt ut mot och en karm och kärleksfull kram. Och om nu du eller någon annan mår dåligt så kom ihåg att finnas där för varandra och ta hand om varandra.

Jag vill också informera er om att Minds självmordslinje har öppet hela julen dygnet runt och att Bris också har öppet sin telefon öppen varje dag 14.00 – 21.00. Man kan ringa till båda helt anonymt och be om hjälp, prata ut en stund eller helt enkelt gråta om man så vill. Treva inte att ringa om du behöver hjälp eller stöd!

Ta nu hand om varandra och jag hoppas av hela mitt hjärta att ni har det så fint som det går!♥

BRIS: 116 111

Minds självmordslinje: 90 101

Linnea Karlsen♥

Min vardag | | 3 kommentarer |

Jultraditioner

 
 
Hejsan mina kära!

Idag är det 22 december och det är bara två ynka dagar kvar till julafton. Och jag sprängs av lycka, julkänsla och glädje. Jag tänkte idag berätta lite om min familjs jultraditioner. Förra helgen var vi och åt julbord på Kaptensgården i Kyrkbyn som vi har gjort nu i kanske fyra år, det är en tradition vi fyra har och det är alltid lika mysigt att äta julbord där. En annan tradition vi har är att dagen innan julafton åka till min morbror och hans familj och ha glöggmys och fika lite och sen på julaftonsmorgon kommer dom till oss och äter julfrukost. Tyvärr blir det inte av i år, men då får vi satsa på det nästa år istället. I år ska vi fira jul hemma hos mormor och morfar och där har vi också vissa traditioner, så som att alla samlas framför tv:n kl 15.00 och innan vi börjar dela ut julklapparna läser morfar ut bibeln om hur Jesus barnet föddes som en påminnelse om varför vi firar just jul.

Är vi däremot i Norge och firar jul med Farmor så finns det andra traditioner, så som att vi sätter ut gröt åt tomten på förmiddagen och sen innan julmiddagen så går man och kollar om tomten har ätit upp gröten och som tack brukar tomten lämna julklappar till alla barn. Och ja trots att jag i Mars fyller tjugoett år så räknar jag mig själv som ett barn på julafton. Och som varje år har jag även i år chokladjulkalender och jag öppnar varje lucka med mer förväntan för varje dag som går. Som ni läser är jag en obotlig julfantast och det skäms jag inte ett dugg över, jag älskar julen och allt vad det innebär.

För att knyta ihop tomtesäcken så undrar jag vad ni har för jultraditioner? Berätta gärna i kommentarerna så kan vi utbyta traditioner. Jag måste också säga till er att jag är så glad att just du väljer att läsa min blogg, varje kommentar, like och visning gör mig oerhört glad.

Så nu önskar jag er en riktigt God Jul och en fin dan före dan före dopparedan♥

Linnea Karlsen♥

Min vardag | | 2 kommentarer |
Upp