Trump och rädsla

Det blir ingen inledning idag. Ni har säker läst och sett att Trump van presidentvalet i USA. Men jag tycker det är så viktigt att prata om att jag inte kan låta bli. Egentligen är jag inte förvånad över att Trump tog hem det hela men jag hoppades så klart att Clinton skulle bli den första kvinnliga presidenten. Varför är jag då inte förvånad, jo många var missnöjda med Obamas styre trots att han gjorde mycket gott för USA. Det kan vara en grund, en annan är att folk ser att världen är fylld med våld och att det sker massinvandring och då kan jag tänka mig att man vill välja något som känns tryggt och handlingskraftigt. Jag tror mycket grundar sig i rädsla också hos många väljare, dom valde mellan två som inte var så omtyckta. Jag är definitivt ingen expert. Men jag tror det är dom huvudsakliga grunderna till varför Trump van. Sen finns det såklart många som stöttar han och har liknade konservativa åsikter.

Jag tycker det är fruktansvärt att en man som sitter på en sån maktposition har uttryck sådant kvinnohat, sån främlingsfientlighet och en sån konservativ syn på abort och samkönade äktenskap. Jag har sagt upprepade gånger till min mor att Trump är en sån man som ser en våldtäkt som kvinnan eller flickans fel, vilket är helt bisarrt och fruktansvärt. Egentligen är jag inte rädd för hur han kommer agera utan hur Sverige kommer påverkas av det här. Vilken ställning kommer Sverige att ta, kommer Stefan Löfven vika sig för denna ”mäktiga” man och inte protestera eller kommer han vänligt följa efter Trumps vilja? Det är det jag är rädd för, jag är rädd för att ett land som Sverige och ska börja sträva bakåt, som tur finns det andra politiker än Löfven som också har en hel del att säga till om.

Linnea Karlsen♥

Min vardag | | En kommentar |

Vintersjuka

 

Hejsan!

Så har även jag drabbats av vinterns första förkylning, feber, hosta och tjock i halsen. Jag har suttit hemma hela dagen, druckit te, försökt plugga och frusit. Hemma sitter jag dock nästan varje dag och pluggar, men denna kändes extra tung då jag verkligen behövde en hel plugg dag. Så jag drabbas av lite skuldkänslor, men jag vet att jag inte borde ha det då förkylningen inte är något jag kan rå över. Ikväll blir det att försöka plugga ännu lite till och kanske mysa framför någon serie eller liknande.

Annars har det inte hänt så mycket speciellt, förutom att jag har träningsvärk rätt ofta. Och det känns otroligt skönt, att komma igång med träningen får mig att känna mig så pigg och fräsch. Trots att jag inte tränat många gånger så känner jag att det gör otroligt stor skillnad i både kropp och sinne. Nu önskar jag er en fantastisk bra start på helgen!

Linnea Karlsen♥

Min vardag | | En kommentar |

Saker som är bra!

 

Det här är saker som jag ser fram emot och som är bra:

♥ Mina studier

♥ Att jag har börjat träna

♥ Att min DBT – behandling går bra

♥ Julen

♥ Tills jag ska läsa filosofi och skrivande

♥ Att min föreläsning om psykisk ohälsa gick så otroligt bra

♥ Att jag ska få vara konfirmandledare i år också

 

Saker som är mindre bra just nu:

♥ Att jag ska göra leverbiopsi nästa vecka

♥ Att jag inom två månader ska göra koloskopi

♥ Att jag fortfarande har problem med magen

♥ Att jag tror jag håller på att bli förskylld 

 

Linnea Karlsen ♥

Min vardag | | Kommentera |
Upp