Mina mål inför 2018

Hej på er! Idag tänkte jag dela med mig om mina mål och planer inför och under 2018.

♥     Säsongsjobba på High Chaparral

♥      Börja ta hand om min kropp bättre samt försöka tycka om min kropp

♥       Börja volontär arbeta

♥       Skaffa min en ny hobby

♥       Bli bättre på att blogga regelbundet

♥       Bli mer ekonomiskoberoende, spara mera pengar

♥       Läsa en bok om aktier och fondsparande

♥       Bli klar med vuxenutbildningen

♥       Hålla mig borta från cigaretterna (har redan tjuvstartat)

♥       Försöka att inte lägga fokus på mitt eller andras utseende, se en människa för vad hen är

♥       Bli mer ödmjuk och icke dömande både mot mig själv och andra

♥       Spendera mer tid med mina två gudbarn

Linnea Karlsen♥

Inspiration, Min vardag | | Kommentera |

Stödförslag i julen

Hej mina kära!

Hoppas ni har haft en bra julafton och en bra juldag, det har jag verkligen haft och jag är så tacksam för allt fin jag har fått, för den goda maten och för att vara med familjen.  Har fått några fina saker till lägenheten och saker jag behöver, vilket är väl uppskattat. Jag hoppas allt alla ni där ute som läser detta har haft en fin jul och om du inte firar jul haft en bra dag.

Så här i jultider vill jag bara påminna som jag gjorde förra året att det är okej att må dåligt eller inte orka fast det är julafton, juldagen, nyår eller vilken annan dag på nyår. Här nedanför kommer jag skriva lite telefonnummer och mejladresser som kan vara bra att hålla koll på speciellt till jul men även alla andra dagar om året. Och om det skulle kännas bättre att prata med någon annan som ni ”känner” kan ni mejla till mig så svarar jag så fort jag får möjlighet eller vill ni prata med någon utomstående så kan ni ringa till Bris eller Minds självmordslinje. Vilket ni vill, bara ni känner er trygga. Men nu sitter kanske du som är fult frisk där och tänker ”Vad ska jag med dessa telefonnummer till?”. då vill jag svara så här, du känner garanterat någon som kämpar med psykisk ohälsa av något slag vare sig du vet det eller ej. Och om du känner någon som mår dåligt kan du ge mailadressen eller telefonnumret som en julklapp. Speciellt om du inte vet hur man pratar om psykisk ohälsa, ge telefonnumret och säg att du tycker om personen och att du vill att den ska må bra. Så klart bara ett förslag!

Hoppas ni får en fortsatt fin vecka så hörs vi snart!

Linnea Karlsen♥

Mig:

karlsen.linnea@hotmail.com

Webbsidor:

https://www.bris.se

https://mind.se

http://www.foreningenstorasyster.se/wordpress/

http://www.umo.se

Mejl:

jour@foreningenstorasyster.se

mejlsvar@mind.se

Telefonnummer:

Bris: 116 111

Mindsjälvmordslinje: 90 101

Min vardag, Psykiskohälsa | | Kommentera |

Venport eller Port á cat

 

Hej mina kära!

Idag tänkte jag dela med mig av mina tankar och funderingar kring min senaste operation. Nämligen att sätta in en venport eller port á cat. Idag är det en vecka sen jag opererade in den. En venport är en liten metalldosa med gummi i mitten som har en plastslang som går in i en av dom stora venerna i halsen. Man använder den för att ta blodprover i och för att kunna ge medicin i. Man använder bedövningssalva innan man ska sticka in nålen, så man känner inte något. För mig är denna venport en lättnad då jag vanligt vis är så svårt och sönder stucken. Istället för massa stick och psykisk påfrestning så kommer jag nu inte behöva gå igenom det, utan det räcker med ett stick och sen är det klart.

Operationen gick jättebra och efter lite om och men blev det en operation med narkos. Tanken var först att jag skulle genomföra operationen under lugnade och lokalbedövning. Men jag är säker på att jag troligtvis hade fått panik och inte klarat det. Efter operationen och trots narkos kände jag mig ovanligt pigg och jag kunde sammakväll åka på julmys hos några vänner. Operationen genomfördes på dagkirurgen i Piteå och jag är så nöjd med bemötandet och alla var så trevliga. Allt som allt har det gått jättebra, har dock fortfarande lite ont i vissa rörelser och när jag ska sova. Men det kan man räkna med. Det är förövrigt min tredje venport och min erfarenhet av de två tidigare har bara varit positiv.

Med det sagt vill jag önska er en God Jul, en trygg och varm sådan!

Linnea Karlsen♥

Livet efter levertransplantation | | En kommentar |
Upp