Fredagsshopping och lördagsmys

 
 
Hejsan!

Idag har jag bara tagit det lugnt, tittat lite serier och ätit naturgodis. Jag funderar på att börja träna igen, jag gillar ju att träna speciellt på gym. Och har funderat ett tag nu när bägge mina föräldrar har börjat träna igen. Jag funderar på att haka på dom och börja träna, jag tror dels det kommer ge mig massor med energi men jag kommer även känna mig starkare och tryggare i mig själv. Vilket jag ser fram emot, jag är lite fundersam ifall jag kommer orkar att både plugga, träna och gå i behandling men jag kanske får prova ett kvartal och sen köpa ett längre kort om det fungerar och jag känner mig starkare.

Men nu till en helt annan sak, igår var jag på stan med Fanny, en av mina bästa vänner. Hon är en av mina klippor. Hon är stark, vänlig, omtänksam och lika envis som en åsna, haha. Jag gillar henne stark! Vi har växt tillsammans, delat massa hemligheter och upplevt och gjort en massa bus tillsammans. Vi har känt varandra sen vi gick i sexårs, och har väl mer eller mindre hängt ihop sen dess. Oj så jag tycker om henne! Vi var i alla fall i staden, shoppade, skrattade, åt lunch ihop och fikade på eftermiddagen. Riktigt mysigt och trevligt!

För tillfället håller min mor och far på att förberedda de vinkokta blåmusslorna vi ska äta ikväll, det ska bli gott. Jag älskar alla skaldjur och räkor och musslor är mina favoriter. Så nu sitter jag här, har lite dåligt samvete för att jag inte har skrivit till er på några dagar och dricker lite vittvin innan maten, så mysigt. Jag hoppas ni får det riktigt mysigt ikväll med era nära och vi får väl se om någon kommer några utklädda barn bakom dörren ikväll.

Linnea Karlsen♥

 

Min vardag | | Kommentera |

Vi räcker fingret åt samhället

 
Hejsan!

Idag pluggar jag för fullt. Jag pluggar, pluggar och pluggar. Jag har nyss ätit lunch och nu ska jag fortsätta plugga. Jag har på morgonen gjort ett prov på språkhistoria där jag fick åtta av tio rätt, vilket jag ändå är rätt så nöjd med. Det var mycket grammatik frågor, vilket är min svagaste sida när det kommer till svenskan så med tanke på det försöker jag nöja mig med att jag ändå fick åtta av tio rätt.

Det här med krav på mig själv har funnits med länge och jag har verkligen försökt att acceptera att jag inte kan göra allt bäst. Vilket är väldigt svårt för mig, jag försöker att validera mig själv när kraven tar över. Men det är som sagt inte helt lätt. Jag har krav på mig själv när det kommer till det mesta vilket nog bottnar sig i att jag vill ”se bra ut” och inte göra någon annan besviken. Att göra någon besviken eller ledsen är nåt av det värsta jag vet. Men det finns ingen jag kan göra besviken när det kommer till tex skolan och dom som står mig närmast accepterar mina brister och fel och vet att alla ibland klantar till sig om det händer något. Men ändå är det svårt för mig att inse att jag är mänsklig, jag får liksom en form av kick när jag gör något helt rätt och gärna över förväntningarna, vilket i sin tur är helt orimligt då alla inte kan vara bäst på allt.

I skolan har jag alltid siktat på att få högsta betyget och jag har ju äldre jag har blivit börjat inse att det är kanske inte mitt fel att jag har så höga krav på mig själv, utan samhällets fel. Samhället idag ställer otroligt orimliga krav på alla unga. Man ska sporta, plugga, vara populär, ha många följare på sociala medier och man ska gärna kunna ha ett extra jobb och tjäna extra pengar. Men samtidigt för man inte vara för bra på att plugga, för då klassas man som en nörd. Man ska liksom glida på en räkmacka genom livet och bara klara sig alldeles utmärkt utan att anstränga sig. Vilket de flesta vet är helt orimligt. Men ändå följer man samhällets normer och försöker sitt yttersta. Det är inte konstigt egentligen att så många unga i tidig ålder drabbas av någon form av psykisk ohälsa. Så jag tycker att vi alla idag ska säga: Fuck You samhället och dina äckliga normer!

Linnea Karlsen♥

Psykiskohälsa | | Kommentera |

Inlagd på sjukhus

 

Hejsan allihopa!

Long time no see, eller hur man nu säger. Det blir inga bortförklaringar här, men observera men, jag har legat inlagd på sjukhus sen i fredags och fick komma hem igår kväll. Jag åkte in för samma problem som på torsdagsnatten och blev ganska direkt inlagd när jag kom dit. Alla blodprov visade bra, och ingen feber. Men skillnaden den här gången var att jag samma kväll hade haft blod i avföringen vilket jag aldrig brukar ha. Jag har varit dålig i magen det senaste tre veckorna och det är inte heller så normalt för mig. När jag låg inne fick jag morfin mot smärtorna och jag fastade i nästan två dygn, som ersättning för maten fick jag dropp och det togs blodprover, blodtryck och feber med jämna mellan rum. Men inget visade något. På söndagen fick jag komma hem och då tog dom också ett kalprotektinprov och det bestämdes att jag ska göra en koloskopi inom en snar framtid.

Hur mår jag idag? Ja jag har inte haft så ont att jag behöver smärtstillande men jag har fortfarande ont och det kör rätt mycket i magen. I övrig känner jag mig pigg och frisk och jag har inte haft så mycket tid att må dåligt eller oja mig över mig själv. Lustigt nog, när jag får någon annan smärta än den själsliga så tar den över och jag lägger inte till att jag har ont i själen också.  Vilket känns  skönt men ändå lite lustigt.

Linnea Karlsen♥

 

Min vardag | magproblem, sjuk, sjukhus, smärta, sunderbysjukhus | | Kommentera |
Upp