Auschwitz dag 2 & 3
Igår på eftermiddagen åkte vi in till Oswiecim till ett museum och ett super trendigt café. Vi besökte även en synagoga och tog en snabb tur i den lilla söta staden, det som följde med hem var lite godis och kakor samt en super god juice.


  

Idag har vi besökt Auschwitz 2 (Birkenau) det var en känslosam och jobbig tur, helt klart den jobbigaste dagen hittills. Det kom tårar och förtvivlan och ilska över hur grymma vi människor kan vara. Det var hanterbart men oj så jobbigt det var. Det blev på något sätt övermäktigt när man såg storleken på hela området. När man kollade ut mot området tog inte ruinerna slut utan dom bara fortsatte och fortsatte. Jag förundras över vilken grymhet och ondska som ligger bakom denna händelse och jag tänker hur jag skulle ha reagerat om jag sattes i samma situation, om jag hade vågat stå upp och säga emot eller bara följt strömmen. 

Hur som helst så får ni ha en fortsatt fin kväll för det har jag haft. Vi kom nyss hem från ett café där vi intog kaffe och glass. Mumsigt och mysigt efter en sån tung dag.
Min vardag | | Kommentera |

En massa minnen

 

En sommar kväll, cyklarna står parkerade in till vägen. Emellanåt pratar jag norska och det händer att jag måste agera översättare. Ryggsäckarna vi har med oss är fulla av kläder och kameror. Vi fotograferar varandra, skrattar och mitt i allt börjar vi prata om tro och gud. Vi släpper samtalsämnet och fotar lite till. Fåglarna kvittrar och när vi sedan redigerar bilderna måste vi redigera bort alla myggbett vi har fått under den sena kvällen. Jag har blommor i håret och just där och då finns det inget annat jag behöver än dom två vännerna vid min sida fotograferande och skrattande. Jag drömmer mig bort till vackra somarängar och platser där mygg inte finns och allt jag känner är att jag är lycklig.

Alla vänliga hälsningar från ett känslosammt Polen!

Min vardag | | Kommentera |

Auschwitz dag 1 & 2Hejsan hoppsan från känslomässiga och tunga men oj så roliga Polen. Bilderna kommer i följden idag och sen igår. 

Igår var det resedag och när vi kom fram solade vi i tjugotre gradig sol, flyttade in på rummen med dom sköna sängarna och tunga täcket. Vi tog det mest lugnt drack kaffe och åt chips. Resan hit gick bra och alla kom fram helskinnade trots den guppiga flyg och bussresan.

Idag har varit en tung dag och dagen är inte över än, vi besökte  Auschwitz 1 och vi fick se en massa hemska och jobbiga saker med så lärorikt. Jag har inte så mycket mer att säga, jag återkommer imorgon med en uppdatering så får ni höra mina reflektioner av den första dagen! kram på er alla och jag saknar er hemma väldigt mycket!❤️
Min vardag | | 2 kommentarer |
Upp