Älska dig själv

 

Att älska sig själv.

Det svåraste som finns.

Det bästa som finns.

Vi firar kärlekens dag, alla hjärtans dag med hull och hår. Ger presenter och kramas extra mycket med dom vi älskar. Glömmer vi att ge present till den käraste blir det skampålen och skämskudde. Men om nu kärleken ska firas, varför firar vi då inte kärleken till oss själva? För det är den viktigaste kärleken. Oavsett vad som händer i livet finns det alltid en person kvar att älska. Nämligen sig själv.

Att älska sig själv är det svåraste som finns men ändå det bästa. Man behöver inte avguda sig själv, men att vara snäll mot sin kropp och sin själ är det viktigaste. Vi måste ta hand om oss själva, älska oss själva. Hur svårt det än är. Att älska och tycka om sig själv är som ett hantverk, man blir bättre ju mer man övar. I vissa perioder är det lättare och i vissa är det svårare. Man blir bättre med tiden och ibland måste man börja om på ruta ett. Om det är någon som är värd att älskas är det en själv.

Jag tror på uttrycket, man måste älska sig själv innan man kan älska någon annan. Kanske inte älska sig själv, men visa respekt och omtanke för sig själv. Om man själv inte har någon respekt för sig själv hur kan man då förvänta sig att någon annan ska ha respekt. Det handlar inte om att tycka att man är bäst, men om man tycker om sig själv en bråkdel av det man älskar någon så är det är en bra början. Det handlar om att inte ge självföraktet och självhatet stor plats eller ingen plats. Att tycka om sig själv ger en självförtroende och en tro på sig själv, att man klarar av motgångar och att man är något värd.

Det handlar om att du är värd.

För den du är.

Precis som du är.

Linnea Karlsen ♥

Psykiskohälsa | |
#1 - - Anonym:

Så sant vännen! ❤/Moster

Upp